Borzni pregled tedna: rast indeksa otroških krst. Kongo, otroški rudarji ne bodo stavkali.

Teden otroka je blagodejno vplival na svetovne trge. Dogajanje v Siriji dvignilo povpraševanje po otroških krstah. Obveznice človeškega dostojanstva rahlo padle.

Ta teden smo praznovali teden otroka, kar je v finančne trge prineslo dobro mero stabilnosti.

Združenje izdelovalcev otroških krst je pozdravilo turško ofenzivo na severu Sirije, ta teden je londonski indeks ChildCoffin 100 zrasel za 7,2 odstotka.

Industrija otroških krst je pred tedni doživela manjši padec, saj se je prodaja v Jemnu nekoliko ustavila, sedaj pa upajo, da bodo manjko nadomestili s prodajo v Kurdistan.

Kljub temu pa dobre novice prihajajo tudi iz Jemna, saj so Saudijci dobili novo pošiljko kasetnih bomb, ki so zelo učinkovite proti otrokom.

Kongo: otroški rudarji popustili

Zabavna industrija je z napetostjo spremljala dogajanje v Kongu, kjer so s stavko grozili mali rudarji kobalta, ki je sestavni del litij-ionskih baterij.

Njihova zahteva je bila, da hočejo hoditi v šolo in se igrati na igriščih, kot to delajo otroci drugod po svetu.

Belgijska korporacija Umicore je otrokom kupila škatlo gumijastih bonbonov Haribo (zelene žabice), tako da je bila stavka na koncu preklicana, zabavna industrija pa si je oddahnila – delnice Googla, Appla in Samsunga so teden končale v zelenem.

Slovenija: otroci napovedali varčevalne ukrepe

Vladna ukinitev dodatka za delovno aktivnost je prizadela tudi slovenske otroke, ki so ta teden napovedali aktivacijo varčevalnih ukrepov.

Odpovedali so šolske malice, v šole pa se ne bodo več vozili z avtobusi, pač pa bodo v šotorih spali na šolskih parkiriščih.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je pozdravil fiskalno konservativnost otrok, obenem pa je opozoril, da predlagani ukrepi morda ne bodo dovolj, in da naj začnejo razmišljati o prestrukturiranju iz otrok v varilce.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*