Borza: izdelovalci solzivca zadovoljni. Bangladeške šivilje preveč govorijo.

Vojaški škornji, solzivec in pendreki so zvezde tega tedna. Nova afera v bangladeški tekstilni industriji. Nemčija jutri vabi Slovenijo na pogovor v kadrovsko – bomo napredovali?

Dogajanje v Kataloniji, Čilu, Hong Kongu in Gvineji je naš varnostno usmerjeni portfelj dvignilo na najvišjo raven v zadnjih dveh letih.

Proizvajalci varnostne opreme komaj sledijo povpraševanju držav, ki branijo demokracijo pred ljudstvom – ob trenutnem tempu naši analitiki za prihajajoči teden svetujejo investiranje v pogrebna podjetja v zgoraj omenjenih državah in izdelovalce vreč za trupla.

Bangladeš: zgovorne šivilje zamajale industrijo

Ta teden je dogajanje v Bangladešu krojila afera ”Šivilje ne znajo držati gobca”.

Šivilje za eno od tovarn, ki dela luksuzna oblačila za jogo znanega kanadskega podjetja Lululemon, so namreč zahodnim medijem povedale, da delajo za 107 dolarjev na mesec, pri čemer stanejo ene joga hlače podjetja Lululemon 150 dolarjev.

Obenem naj bi jih lastnik tovarne pretepal in silil v delanje neplačanih nadur.

Tekstilna industrija je vlagateljem obljubila, da bodo zaposlili več otrok, ki so precej bolj diskretni od odraslih – kljub temu svetujemo previdnost pri vlaganju v bangladeške tekstilne plantaže.

Nemčija: ”Ali se lahko Slovenija po malici oglasi v pisarni?”

V Sloveniji prevladuje optimizem, managerji so si enotni, da je bila kriza 2008 zadnja kriza v zgodovini kapitalizma.

Jutri po malici Nemčija vabi Slovenijo v drugo nadstropje v kadrovsko na krajši pogovor, naši managerji menijo, da nam bodo Nemci dovolili lakirati še vrata avtomobilov, ne samo stranskih ogledal.

Obenem so Slovenijo prosili, če lahko pospravi mizo in vrne ključe – najbrž bo dobila novo pisarno.

Slovenski managerji si veliko obetajo od jutrišnjega obiska v kadrovski službi Nemčije.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*