Bogovi so padli na glavo – šivilje hočejo plačo!

Izsiljevanju podjetnikov ni videti konca. Šivilje podjetja April 12 ur na dan delajo na toplem, sedaj pa zahtevajo še plačilo. Podjetniki že pogledujejo proti Avstro-Ogrski (kjer država delodajalcu ne diha za ovratnik).

Ko smo mislili, da smo videli že vse, pa je danes kot strela z jasnega udarila nora novica iz Maribora.

Šivilje podjetja April zahtevajo plačo!

Podjetje jim nudi ogrevano delovno mesto, delujočo opremo, brezplačno si nabirajo delovne izkušnje – sedaj zahtevajo pa še plačilo.

Direktor podjetja April Ljubo Javoršek je v šoku, saj se je komaj rešil pravnih postopkov zaradi neplačanega regresa, ki so jih zoper njega začele pohlepne šivilje.

”Ne vem, kaj bomo. Dam jim sendvič, vsake tri mesece jim plačam 20 odstotkov plače, vsak dan dobivajo izkušnje, s čimer so na trgu vredne več, pa še ni dovolj. Država pa medtem podjetnike davi z novimi davki. Razmišljam o selitvi v Avstrijo,” je za Norokravo povedal g. Javoršek.

Veliko mariborskih podjetnikov razmišlja o selitvi v bližnjo Avstrijo, kjer delavci plačujejo za delo, podjetnike pa se ceni.

Vlada Marjana Šarca medtem podjetnikom obljublja vrnitev zakona o tlačanstvu iz leta 1267, vendar zaenkrat ostaja zgolj pri obljubah.

Komentarji: 1 "Bogovi so padli na glavo – šivilje hočejo plačo!"

  1. Saint Pepsi | 29/10/2019 ob 16:15 | Odgovori

    Pričakujem, da bo gospodarska zbornica pod taktirko Sonje Hitler-Schmidt zavzela neizprosno pozicijo do te pritlehne žalitve delovnega človeka firme April in predstavila terminski plan za končno rešitev šiviljskega vprašanja!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*