Bogati so založili denar – je pred vrati kriza?

V Karibih prek 7.000 otokov. Veliki Kajman, Mali Kajman, Srednji Kajman – zaradi skrbi, ki jih imajo z ustvarjanjem gospodarske rasti, bogati pozabili, kje je denar.

Iz sveta ekonomije prihajajo zaskrbljujoče novice.

Kot kaže, so bogataši pozabili, kje imajo denar, zato je svet pred največjo ekonomsko krizo v svoji zgodovini.

Zakaj so pozabili?

Trumpove tarife Kitajski, stagnacija plač in večanje revščine so tako obremenili višji sloj, da nimajo več pojma, ali je njihov denar na Antilih, Kajmanih, Svetemu Krištofu in Nevisu ali na Luni, kjer so pred dvema letoma kapital davčno povsem razbremenili.

Bogataši: ”Enostavno smo si na svoja ramena naložili preveč. Iz svoje jahte pred Monte Carlom skrbim, da otroci v Kongu organizirano kopljejo rudo, da ženske v Kambodži ob požaru v tovarni ne prenehajo šivati, in da delavce Amazona po vročinski kapi čimprej odnesejo iz skladišča – pa kaj še hočete od mene? Samo ljudje smo.”

”In potem pozabim izplačati regres in nadure in v hiši je takoj ogenj. To je komunizem.”

Odprimo denarnice

Kot kaže, delavcem torej ne preostane drugega, kot da odprejo denarnice in bogate poplačajo za njihov trud.

Delavci so očitno ob lagodnem in brezskrbnem osemurnem delavniku pozabili, kdo jim na mizo daje kruh.

Na posebnem bančnemu računu na Barbadosu tako zbiramo denar za vse bogatune – ko vam bo delodajalec naslednjič pozabil plačati zdravstvene in socialne prispevke, pa malo zadihajte, preden začnete najedati z delavskimi pravicami.

In si poizkušajte predstavljati pritisk, ki ga v ušesih čutijo bogati ljudje, ko se privatno letalo prehitro vzpenja.

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Kljub temu, da podpiramo absolutno svobodo govora, si boste z idiotskimi komentarji zagotovili enosmerno vozovnico v Sibirijo. Komandant Norakrava bo odgovoril na vse komentarje.

Komentarji: 2 "Bogati so založili denar – je pred vrati kriza?"

  1. strelajasna | 07/08/2019 ob 18:54 | Odgovori

    Skupina zvestih pripadnikov črede sporoča, da pogrešamo aktualne novice ter zanimivosti s področja kulture in domoljubnih znanosti. Opozarjamo tudi, da so bili nedavno najdeni temelji slovenstva, kar je nedvomno veliko odkritje, še posebej v luči dejstva, da so zdaj po prednaročniški ceni 1490 € ekskluzivno na voljo kar 300 državljanom Republike Slovenije. Več o tem senzacionalnem odkritju, ki je gotovo prvi korak k dokončni potrditvi hipoteze, da prva človeka nista bila Adam in Eva temveč Slovenec in Slovenka na:
    https://temeljislovenstva.mladinska.com/ugodnosti-in-darila/
    Prosimo širite veselo novico dalje!

  2. Tole je praktično kraja – zraven dobiš še rokavice! Iz bombaža!

    Najlepša hvala za informacijo, širimo naprej!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*