Bodo nujno medicinsko pomoč odslej nudili zdravilci?

Ponekod se na rešilca čaka tudi pol ure in več. Zdravilci bi s polaganjem rok in čiščenjem čaker bolnike energetsko stabilizirali, nato pa bi jih odpeljali v mrtvašnico.

Dogajanje v zadnjih dneh je zopet osvetlilo katastrofalno stanje nujne medicinske pomoči v Sloveniji.

Na reševalno vozilo se marsikje čaka predolgo, službo reševalcev opravljajo družinski zdravniki, ki morajo pred odhodom na teren do konca oskrbeti paciente v ambulanti, obenem nimajo prave opreme itd.

Minister za zdravje Aleš Šabeder je zato javnosti predstavil osnutek načrta, v skladu s katerim bi naloge reševalcev prevzeli zdravilci.

Šabeder: ”V skoraj vsaki slovenski vasi je homeopat, ruski zdravilec, ali pa bioenergetik. Če že zakonsko priznavamo njihovo dejavnost, zakaj jih potem ne bi vključili v javno mrežo prve pomoči?”

Primer: zgodi se huda prometna nesreča, voznik močno krvavi.

S klicem na 112 bi dispečer aktiviral ruskega zdravilca Olega Nategunova, ki bi prišel na kraj nezgode v nekaj minutah, ponesrečencu bi nato prodal za 450 € čudežnih energetskih preparatov iz magičnih gozdov osrednje Sibirije in počakal na pogrebno službo.

Z vpeljavo tega inovativnega sistema bi privarčevali tako pri stroških zdravljenja kot tudi pri številu prebivalstva.

Glede na trenutno politično klimo v državi, strokovnjaki predvidevajo, da bi bil lahko Šabederjev predlog sprejet po hitrem postopku.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*