Bodo menedžerji prejeli pravico do splava?

Menedžerji zahtevajo pravico do odločanja o splavu, saj so delavke in njihove maternice vsaj 8 ur na dan v njihovi lasti. Parlament predlogu naklonjen, vendar najprej zahtevajo izračun.

V zadnjih dneh je Slovenijo razburila novica o negativnem odnosu delodajalcev do nosečnic.

Pred nekaj urami pa je Združenje menedžerjev in fevdalcev sporočilo svoj predlog, s katerim želijo pomiriti Slovenke in vnesti nekaj civiliziranosti na kočljivo področje človeške reprodukcije.

Predsednik združenja Ludvig XIV. je za naš radio povedal: ”Absolutno obsojamo diskriminatoren odnos nekaterih delodajalcev do nosečih delavk. Zato predlagamo, da bi delodajalci sami odločali o splavu svojih delavk ter tako sprejeli odločitev, ki bo dobra tako za podjetje kot tudi za človeški vir. S tem bi se izognili neprijetnim situacijam, kjer noseče delavke živijo v negotovosti.”

Delavka bi tako ob nastopu nosečnosti delodajalcu sporočila status svoje maternice, delodajalec pa bi se nato na podlagi poslovnega načrta odločil, ali bo delavko poslal na splav ali ne.

V Inštitutu 8. marec, kjer se borijo za enakopravnost žensk, so se nam javili na telefon, nato pa so bili brez besed, iz česar sklepamo, da so nad predlogom navdušeni.

Komentarji: 2 "Bodo menedžerji prejeli pravico do splava?"

  1. Saint Pepsi | 05/02/2020 ob 15:54 | Odgovori

    Odlično! Vsak dan smo ustvarjalci delovnih mest pred strašno dilemo med tretjim Audijem Q7 in izumrtjem človeške vrste. Ko bo človeško reprodukcijo prevzel prosti trg, bodo delodajalcem in potrošnikom nedvomno v zgolj nekaj urah tudi na voljo novi modeli žensk, ki bodo sposobni brez vsakršne nosečnosti zagotavljati stalen pridelek otrok.

    • Recimo, zanimivost: hišna miš rodi vir v 21 dneh, pri človeških virih pa se produkcijski proces vleče 9 mesecev – prostora za izboljšave je res še ogromno!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*