Bo Slovenija dobila prvo drvoelektrarno na svetu?

Šarčeva vlada razmišlja o postavitvi elektrarne na drva. Slovenija zopet ora ledino. Tokrat ne bo korupcije. V drugih novicah: pekel je zamrznil, hudič odpira smučišče.

Vlada je prižgala zeleno luč prvi drvoelektrarni v Evropi, ki bo stala v Štanjelu.

Projekt Drvoelektrarna Štanjel 69 (DEŠ 69) bo Slovenijo potisnil v sam vrh področja tehnologij pridobivanja električne energije iz obnovljivih virov ter novih oblik korupcije.

Predvidena cena projekta je 1,4 milijarde evrov, po besedah ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška se bo zaradi nepredvidenih stroškov dvignila na 2,3 milijarde, na koncu pa bomo za elektrarno odšteli okoli 3 milijarde evrov.

Kaj so drvoelektrarne?

Drvoelektrarne so nov koncept pridobivanja zelene energije, kjer se kot vir električne energije uporabljajo kosi dreves, t.i. ‘drva’.

Drva se naloži v zgorevalno komoro, kjer s pomočjo časopisnega papirja inženirji sprožijo reakcijo gorenja. S pridobljeno toploto nato uparimo vodo in poganjamo turbino, ki proizvaja električno energijo.

Ker so drevesa zelene barve, gre za povsem čisto obliko pridobivanja elektrike.

Počivalšek: Slovenija bo postala Saudska Arabija

DEŠ 69 je za Slovenijo izjemnega strateškega pomena, saj jo strokovnjaki zaradi gozdnatosti že označujejo za Savdsko Arabijo 21. stoletja. Vlada tako že pripravlja sveženj zakonov, s katerim bo ženskam omejila dostop do vozniškega izpita.

Slovenija bi za omenjeni projekt sicer lahko črpala sredstva Evropske Unije, vendar pa se na vladi za ta korak niso odločili, saj, kot je povedal anonimni vir, “so razne protikorupcijske klavzule ter prepovedi uporabe gradbenega materiala in/ali delavne sile za končanje zasebnih projektov državnih uradnikov resnična bolečina v riti.”

Projekt drvoelektrarne že pred začetkom ovira nazadnjaška EU, ki ne dovoli uporabe delavcev za zasebne projekte. Vir

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Kljub temu, da podpiramo absolutno svobodo govora, si boste z idiotskimi komentarji zagotovili enosmerno vozovnico v Sibirijo. Komandant Norakrava bo odgovoril na vse komentarje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*