Bo Dečka s piščalko pred RTV-jem zamenjal Premier v rimski togi?

S kipom bi obeležili zmago nad korono. Zdravstvena stroka: kip Ivana Avgusta bi dvignil moralo naroda pred jesenskim sesutjem zdravstvenega sistema.

Po spletu te dni kroži peticija, v kateri podpisniki zahtevajo odstranitev Dečka s piščalko izpred RTV-ja v Ljubljani in postavitev kipa v počastitev Premiera in njegovi zmagi nad korono.

Peticijo je podpisalo že 84-odstotkov Slovencev, pa tudi številni tuji zvezdniki, od Chucka Norrisa do princese Diane.

Kip Ivan Augustus (lat. vzvišeni, najvišji) bi bil visok 4 metre, stal pa naj bi pred vhodom v RTV, kjer bi z desno roko kazal proti Murglam in tako simbolično varoval novinarje pred vplivom globoke države in tujih provokatorjev.

Svojo podporo počastitvi Premiera s spomenikom pa so danes izrazili tudi člani Sindikata zdravstvenih radnika Ljudske republike Slovenije.

V izjavi za javnost so zapisali: ”Smo tik pred popolnim razpadom zdravstvenega sistema, kip Premiera bo v prihajajočih težkih mesecih dvignil narodovo moralo. Predvsem pa bo služil kot motivacija za ljudi, da vstanejo s kavča in zalučajo vanj gnil paradižnik, kar je nenazadnje dobro za telesno aktivnost državljanov.”

Kip bo vlada financirala s povečanjem RTV prispevka, rok za postavitev pa je 17. september, ko obeležujemo Dan mladosti.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*