Bo 17. september dela prost dan?

17. septembra 1958 je bila ustanovljena armada, ki je premagala jugoagresorja! Trenja v SMC in NSi: kdo bo Premieru predal starodavno žezlo Noriškega kraljestva, t.i. štafeto norosti?

V parlamentu danes poteka razprava o uvedbi novega dela prostega dne, s katerim bi počastili spomin na ustanovitev mogočne armade, ki je premagala jugoagresorja in iz naše države izgnala kult osebnosti, poceni populizem in podrejenost države eni stranki.

Dela prost dan bi bil po novem 17. september, ko je praznuje svoj rojstni dan naš Premier, država pa bi v čast temu monumentalnemu dogodku organizirala plesno-gimnastični spektakel na Stadionu rumeno-modra zvezda v Ljubljani.

Prvopodpisani poslanec Gregor Perič, SMC: ”17. septembra 1958 je mati Premiera ustanovila največjo vojaško silo, kar jo je videl svet! Tanki, letala in topovi jugoagresorske bande niso bili kos prebrisanosti in taktični genialnosti našega Premiera, ki je s pogumom črnega panterja poslal kult osebnosti nazaj čez Kolpo! Premier, hvala, narod bo večno tvoj dolžnik.”

Da bi ta novi dela prost dan dobil posebno veljavo, poslanci še predvidevajo ukinitev vseh ostalih dela prostih dni in nedelj, s čimer bi 17. september sijal iz koledarja kot diamant na gnojišču.

Kljub navidezni složnosti koalicije glede omenjenega predloga pa je po naših informacijah prišlo do razkola med strankama SMC in NSi.

Slavje namreč predvideva nošenje starodavnega žezla iz Noriškega kraljestva po vseh volilnih okrajih, kjer je večina volila za Partijo, 17. septembra pa bo enega od predsednikov strank doletela čast, da štafeto norosti na stadionu preda Premieru.

Med ministrom za plansko gospodarstvo Zdravkom Počivalškom in ministrom za ljudsko obrambo Matejem Toninom naj bi se vnela prava vojna, kdo od njiju bo štafeto norosti predal kot prvi.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*