Blejski forum: Premier in Orban zaradi racionalizacije stroškov v isti sobi

Madžarska in Slovenija skrbita za smelo porabo davkoplačevalskega denarja, soprogi obeh voditeljev poslani domov. Blejska policija medtem išče vandale, ki so preteklo noč polomili več žlebov.

Potem ko so se v javnosti pojavila namigovanja, da je Blejski strateški forum zgolj festival korupcije, kjer se zažiga kupe davkoplačevalskega denarja, so iz kabineta Premiera danes te govorice zanikali.

Sporočili so namreč, da skrbijo za maksimalno racionalizacijo stroškov, saj si Premier in njegov madžarski prijatelj Viktor Orban delita hotelsko sobo, njuni soprogi pa sta bili zaradi varčevalnih ukrepov že prvi dan poslani domov.

”Prioriteta vlade je smela poraba davkoplačevalskega denarja, zato smo Premieru in gospodu Orbanu rezervirali eno sobo, t.i. honeymoon suite, gre za hotelsko sobo, ki je okrašena z motivi pridelave medu in čebelarstva, ki je seveda tradicionalna slovenska obrt,” so povedali na UKOM.

Visoki gostje pa so na Bled privabili tudi nepridiprave – Premiera in Orbana je tako ob treh zjutraj ponoči zbudilo glasno ropotanje.

Kot kaže, so bili na delu tatovi žlebov, ki naj bi udarili tudi v hotelih, kjer prenočujejo druge delegacije vzhodnoevropskih voditeljev.

Policija obvestila še zbira, na žalost pa so se ravno v času delikta pokvarile varnostne kamere na celotnem območju Bleda.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*