Bili smo v KINU: Lov na Rdeči oktober 2

Kapitan rdečega oktobra dal odpoved, prvi oficir Jevgenij Sergejevič pa ne želi zapustiti podmornice, saj ga je pustila žena, vzela mu je hišo, podmornica je edino, kar še ima.

Tokrat smo si v kinu ogledali drugi del kultnega Lova na Rdeči oktober.

Nekoliko presenetljivo drugi del podmorniške mojstrovine ni vohunski triler, pač pa drama, ki v ospredje postavlja razsuto življenje prvega oficirja podmornice Rdeči oktober Jevgenija Sergejeviča, ki ga je upodobil sijajni hrvaški igralec Zmago Jelinčič.

Kapitan Marko Romul (Sean Connery) se je odločil obesiti svojo kučmo na obešalnik in zapustiti podmorniško življenje.

Novi kapitan v skladu s podmorniško tradicijo pripelje na krov svojo posadko, zato se prvi oficir Jevgenij Sergejevič priklene na torpedo, saj za nobeno ceno ne želi zapustiti podmornice.

V ozadju tako spremljamo pretresljivo življenjsko zgodbo starega morskega volka, ki je celo življenje preživel pod vodo, sedaj pa se bo moral prvič v življenju soočiti z življenjem na trdnih tleh.

Da bi bila tragedija še večja, je Jevgenija pred kratkim zapustila žena in mu vzela vikend v Kopru.

Film je prava čustvena bomba – če se nam Jevgenij sprva zdi vase zagledan egoistični manijak, pa skozi film gledalec vse bolj čustvuje s starim prdcem, ki živi v svetu, ki ne obstaja več.

Med filmom je eden od gledalcev čustveno na glas zakričal: ”Pa pustite mu, da ostane na podmornici, človek je praktično inventar!”

V naše kino dvorane bo Rdeči oktober 2 priplul nekje spomladi, priporočamo ogled!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*