Biki v Pamploni letos neuspešni. Nadomeščajo jih leopardi.

Španska vlada (in Zemlja na splošno) letos nezadovoljna z izvedbo festivala v Pamploni. Naslednje leto se obeta popestritev. Zanimivost: tekači pred biki in Stephen Hawking pripadajo isti živalski vrsti. Nadvse zanimivo in skoraj neverjetno.

8 nabodenih in 27 poškodovanih – to je letošnja bera festivala naravne selekcije v Pamploni, kjer moški z vsega sveta tečejo pred biki.

Generalna skupščina Združenih narodov je izrazila razočaranje nad skromnim izkupičkom in špansko vlado že pozvala k reformi pamplonskega festivala kvantne fizike.

Biki: želimo višje plače

Kot kaže, pa gre majhno število poškodovanih in nabodenih pripisati sindikalnemu delovanju socialističnega združenja bikov. Ta se že več let pritožuje nad nižanjem plač, dolgimi delovniki in neizplačilom nadur.

Predsednik sindikata bikov, Emanuel Toro: ”Mi bi z lahkoto nabodli več ljudi. Recimo leta 2013 smo nabodli prek 50 raketnih znanstvenikov. Ampak zakaj bi se trudili, če naše plače ne rastejo skupaj s produktivnostjo?”

”Razširile pa so se celo govorice, da biki po končani bikoborbi ne gredo na počitnice na Maldive. Ampak v Poreč. To je nesprejemljivo, smo gonilo človeške evolucije, do nas pa se obnašajo kot do dreka.”

Se obetajo spremembe?

Usain Bolt, najhitrejši Zemljan, doseže hitrost 44 km/h. Leopard: 60 km/h. Vsem tekačem želimo veliko sreče.

Neimenovani vir je za norokravo razkril, da se v Pamploni obetajo velike spremembe.

Kot toliko drugih služb naj bi tudi tek pred biki prevzeli tuji delavci. Španska vlada je že podpisala sporazum o sodelovanju s subsaharskimi leopardi, ki naj bi bili precej bolj učinkoviti in cenejši od bikov.

Tudi sama trasa teka naj bi doživela spremembe. Tek se seli v areno, kjer bodo tekači tekli v krogu, leopardi pa bodo sedeli v sredini in si po vzoru suši bara iz tekočega traku izbirali ‘čevape’.

Festival bo zopet dobil tudi versko noto, saj bo preživetje tekačev spet v rokah svetega Fermina, zavetnika Pamplone.

Vsekakor se veselimo pamplonskega festivala 2020, kar pogumno s prijavami.

In še praktični nasvet norekrave: na National Geographicu smo videli, da leopardi ponavadi napadejo vrat. Debel puli ali jeklena ovratnica tako ne bosta odveč.

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Kljub temu, da podpiramo absolutno svobodo govora, si boste z idiotskimi komentarji zagotovili enosmerno vozovnico v Sibirijo. Komandant Norakrava bo odgovoril na vse komentarje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*