Beograd: misija srbske vojske v Sloveniji ni pod vprašajem

Srbi že 18. leto v Sloveniji gradijo demokracijo, varnostne razmere pa so vedno slabše. Kljub temu bodo vztrajali. Afganistan sprašuje, če je kdo Slovence vprašal, ali želijo biti okupirani?

Odbor za obrambo centralnega komiteja jugoslovanske partije je na sinočnji seji zavrnil predlog nekaterih poslancev o umiku srbske vojske iz Slovenije.

Anarhistična veja partije je namreč predlagala, da se srbska vojska umakne iz Slovenije, saj:

Milivoje Mahnić, mlajši član partije, je anarhiste zavrnil s tezo, da bi v Beograd prišlo še več slovenskih beguncev, če bi se Srbi sedaj umaknili iz Slovenije, obenem pa je opozoril, da Jugoslavija ne sme razočarati Sovjetske zveze, zato morajo Srbi ostati v Sloveniji do nadaljnjega.

Zmerni član partije iz sekcije socialdemokratov, Matjaž Nemčić, pa je povedal, da moramo težave begunske krize reševati v državah izvora, saj nam je Bog naložil breme belega človeka.

Oglasila pa se je tudi srednjeazijska država Afganistan, ki sprašuje, če se je morda kdo pozanimal, kakšno mnenje imajo o okupaciji Slovenci sami?

In kako legitimna je demokracija, kjer je volilna udeležba 20 odstotna, oba predsednika Slovenije po začetku okupacije pa sta bila nastavljena s strani oblasti v Beogradu?

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*