Babi ima novo službo: za 4 evre na uro je postala degustatorka

Pri 76-ih osem ur na dan stoji na nogah in kupcem v Sparu ponuja novi rženi hlebec. Slovenskega upokojenca, ki bo prvi dosegel 60 let delovne dobe, čaka super nagrada – krsta iz ogljikovih vlaken.

Naša babi je pred kratkim dobila novo službo – v skladu s smernicami Evropske komisije ”Delo od zibelke do krste” je dala odpoved v McDonaldsu in se zaposlila v eni od agencij, ki organizirajo degustacije.

Poleg 270 evrov pokojnine bo sedaj mesečno domov prinesla še 240 evrov mezde, s čimer bo končno lahko pričela z vračanjem kredita za hrano in ogrevanje.

Ni pa vse rožnato: ker mora stati pred hladilniki, je pred dnevi dobila pljučnico, tako da je vprašanje, če ji bo uspelo poplačati vse dolgove.

Po Danteju so ljudje, ki ne vrnejo dolgov, obsojeni na šesti krog pekla, tako da bo vsaj enkrat v življenju naši babi toplo.

Slovenski upokojenci še vedno prisesani na državo

Je pa naša babi svetla izjema, saj večina slovenskih upokojencev še vedno ne dela.

Visijo na ramenih nas, podjetnikov, ki moramo poleg lenih delavcev tako živeti še starostnike.

Zato želimo vse bralce še enkrat spomniti na iniciativo Evropske komisije z naslovom ”Protezo v usta, ugriznite v kislo jabolko trga delovne sile”.

Voziček ni izgovor, ampak priložnost: montirajte dediju na voziček priključek za prikolico in ga pošljite na gradbišče – pesek se ne bo odvažal sam.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*