Azilni ping pong, sveta družina obstala v begunskem taborišču v Jordaniji!

Višegrajci jih zaradi varovanja krščanskih vrednot ne želijo, zahodna Evropa bi vzela samo tesarja Jožefa, brez družine. Vatikan: poslovni plan za 2021 ne predvideva dodatnih izdatkov.

Sveta družina se je letos ujela v azilno-pravni ping pong, s čimer je na kocko postavljen obstoj katolištva samega!

Jožefu in Mariji, ki živita v Gazi, so namreč izraelske oblasti prepovedale vstop na Zahodni breg, kjer se nahaja Betlehem, zato je Marija rodila Jezusa v begunskem taborišču Združenih narodov (ZN) v Jordaniji.

S tem se je na glavo postavilo 3.000 let biblijskih prerokb, ki so napovedovale rojstvo Mesije v Betlehemu, ogrožen pa je tudi obstoj katolištva, saj pozimi v begunskih taboriščih umre ogromno novorojenčkov.

Evropska unija je zato sveti družini nemudoma ponudila pomoč, vendar pa je med državami članicami žal prišlo do nesoglasij.

Madžarska in Poljska ne želita sprejeti beguncev z Bližnjega vzhoda, Višegrajci so v skupni izjavi zapisali, da moramo zavarovati krščanske temelje Evrope.

Nemčija je ponudila azil samo Jožefu, saj jim primanjkuje tesarjev, po petih letih dela in življenja v Nemčiji pa bo lahko tja pripeljal tudi Marijo in Jožefa, pod pogojem, da bo Marija vzela delo strežnice v domu za ostarele.

Pomoč je ponudila tudi slovenska vlada, vendar pa želijo v krščanski stranki NSi najprej preveriti kulturno kompatibilnost svete družine s kleno slovensko kulturo.

Jožef Horvat, poslanec NSi: ”Teh ljudi ne poznamo. Tukaj smo kristjani, verjamemo v močno vojsko, ne maramo komunistov, ki govorijo proti bogatim, homoseksualcev, čefurjev in Grete. Ali se strinjajo s tem našim naukom ljubezni in tolerance?”

Kot kaže, bo torej sveta družina še nekaj časa ostala v Jordaniji.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*