Avstralija na kolenih, vreme v Sloveniji k sreči normalno

V Avstraliji najtoplejši dan v zgodovini, vzhod države v plamenih. V Sloveniji k sreči vse OK: z Branetom naslednji teden v Baški postavljamo prikolico, če je kdo za pivo, naj pokliče.

Vročinski val v Avstraliji ne pojenja – pred dnevi je bila izmerjena najvišja povprečna dnevna temperatura za celotno državo kar 40,9 stopinj Celzija!

Medtem je tako rekoč celotni vzhod države v ognju, ki ga je zaradi močnega vetra, oktobrske suše in sedaj še ekstremne vročine nemogoče nadzorovati.

Strokovnjake skrbi tudi za ogrožene živali, saj je naravni rezervat Ngunya Jargoon Indigenous Protected Area popolnoma razdejal gozdni požar.

Ob branju tovrstnih novic se lahko Slovenci samo zahvalimo Zevsu, saj je vreme v naši državi povsem običajno za ta letni čas.

Čebelice se že zbujajo, prvi zvončki so že pokukali na plan, mi pa bomo za božične praznike postavili prikolico v Baški.

Komentarji: 2 "Avstralija na kolenih, vreme v Sloveniji k sreči normalno"

 1. Zapis je neznanstven in krivoverski …
  ~
  … ker namiguje, da se za vreme lahko zahvalimo bogovom, mi konkretno hišnemu bogu – Zevsu.

  Neznanstveno je, da bi kak bog (ne glede na čin – podbog, nadbog) lahko vplival na vreme, s takim mračnim praznoverjem se vračamo v srednji vek, k plesom in procesijam za dež. Še hujši heretiki trdijo, da na klimo/podnebje – a si lahko to predstavljate – vplivamo celo ljudje … kakšna nezaslišana predrznost, postavljati se nad bogove.
  Je pa sicer res, da so rezultat preletov s sirkovimi metlami, ki so v oblake spuščale nano delce za strjevanje vode v kroglice ledu … na zemlji interpretirali kot točo. A so voznice metel trdo prijeli, ne glede na ljubko, a zavajajoče ime: Johanca, Greta, …

  • Morate vzeti v zakup, da naše članke pišejo novinarji – po vašem zapisu sodeč ste ruski kvantni fizik, ki sedaj v Sloveniji z orgonsko energijo zdravi raka (printer crknil, račun vam pošljem po pošti).

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*