AMBICIOZNO: živali dosegle podnebni sporazum, do 2050 bodo postale brezčloveška družba

Čiste vode, čist zrak, konec živinoreje, promocija trajnostne prehrane in transporta. Možnosti za uspeh velike, sporazumu so se pridružile tudi bakterije in virusi.

V Zelendolu, prestolnici Gozdistana, so živali sinoči slavnostno podpisale podnebni sporazum, v skladu s katerim naj bi do leta 2050 postale brezčloveška družba.

Pogajanja med različnimi vejami drevesa življenja so potekala 200 let, v zadnjih letih pa so živali sklenile kompromisni dogovor, s katerim bodo stabilizirale Zemljino podnebje.

Generalni sekretar Životinskega carstva, polarni medved Cola Bear: ”Pogajanja so bila zahtevna, težko je bilo najti pravo ravnovesje med podnebnim bojem in gospodarsko rastjo. Na koncu smo za mejnik postavili leto 2050, do takrat bomo postali brezčloveška družba, naši vnuki pa bodo lahko zopet dihali svež zrak in plavali v čisti vodi.”

Zelendolski podnebni sporazum je zelo obsežen, predvideva pa tako konkretne rešitve za zmanjšanje nivoja homo sapiensa kot tudi promocijo zelenih tehnologij in trajnostnega razvoja.

V 30-ih letih bodo tako živali na Zemlji ugasnile še zadnji motor z notranjim izgorevanjem, iz živinoreje bodo prešle na manj invazivne metode prehranjevanja, konec bo onesnaževanja vode in zraka s periodnim sistemom ter trapastega turizma, kjer živali na krilih CO2-ja in metana za trapast selfi potujejo na drugi konec sveta.

Sprva so bili del pogajanja o podnebnem sporazumu sicer tudi ljudje, vendar pa so jih ostale živali kmalu izključile, saj je prišlo do prevelikih razhajanj v določitvi dopustne meje kobalta in mangana v pitni vodi: ljudje so zagovarjali mejo 60 g/liter vode, živali pa so bile mnenja, da kobalt in mangan ne sodita v pitno vodo, sploh.

Ali bo tokratni podnebni dogovor uspešen, bo pokazala prihodnost, priključitev virusov in bakterij živalski družini pa govori, da so možnosti za uspeh tokrat velike.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*