Amazon in norakrava podarjata kramp in čelado naj otroškemu rudarju

V sodelovanju z največjim svetovnim premikovalcem kitajske robe bomo osrečili enega rudarčka. Predstavljamo tri finaliste, s pošiljanjem SMS-jev lahko pri izbiri srečneža sodelujete tudi vi. Ekonomske novice: delnice podjetja Human Life so včeraj narasle na 12,6 $. Je čas za prodajo?

Kot največji slovenski portal za širitev in promocijo kapitalizma čutimo odgovornost do soljudi. Zato smo se v partnerstvu z Amazonom, podjetjem za davčno svetovanje in bodočim lastnikom celotne galaksije, odločili, da enemu otroškemu rudarju polepšamo življenje s krampom znamke Stanley in varnostno čelado.

Naša žirija je izbor malih rudarčkov zožila na tri finaliste – njihove zgodbe predstavljamo spodaj, glasujete pa lahko v komentarjih, ali pa prek SMS sporočil s ključno besede ‘JEBE SE MI’ na 1919.

Lucia iz Konga, 12 let, rudarka kobalta

12-letna Lucia je vodja izmene odprtih kopov kobalta v Kongu. Rudari že sedem let in spada med izkušenejše rudarke.

Je devetkratna rudarka meseca belgijske korporacije Umicore, ki sprocesira večino kobalta in ostalih rudnin iz Konga. Kobalt na koncu konča v baterijah naših telefonov, računalnikov in električnih avtomobilov. Mali rudarčki tako nesebično pomagajo pri boju z globalnimi podnebnimi spremembami, čeprav še vedno uporabljajo plastične vrečke, kar definitivno ni dobro.

Kot je povedala Lucia, ki ima zaradi vdihovanja kobalta že rahlo okvarjen DNK, krampa in čelade ne bo obdržala zase, pač pa bi ju predala svojemu sedemletnemu bratu, ki je zelo poreden, saj je bil že dvakrat živ zakopan. Ti falot ti, tudi naš tamali je včeraj kopal po pesku in umazal svoje adidaske! Vsekakor Lucia dobi točko, ker je dobra sestra!

Vihaan iz Indije, 14 let, rudar silikatnih mineralov

Vilhaan dela v kozmetični industriji in je naš najstarejši finalist. Ker ima rad zrak in delo na prostem, ga ne boste našli zakopanega v papirje v pisarni L’Oréala, ampak v umazani luknji v od boga pozabljenem delu Indije.

Silikatni minerali (angleško: mica) se uporabljajo kot dodatek v ličilih, ki vašemu pudru doda lesk in glamur, vaši ljubosumni sodelavki obarva obraz na zavistno zeleno, Vilhaanu pa prestreli pljuča z majhnimi, ostrimi delci, ki jih vdihuje med kopanjem vašega glamurja.

Vilhaan pravi, da želi dočakati 16 let, zato bi mu čelada in kramp prišla še kako prav. No, no, kdor visoko leta, nizko pade. Oziroma, kdor visoko leta, pade v nezavarovan rudniški jarek in si zlomi vrat. Danes jih stresamo iz rokava.

Florence iz Burkine Faso, 8 let, rudarka zlata

Rudarjenje zlata je v Burkini Faso izjemno hitro rastoča industrija, zato si je del zlate pogače odlomila tudi 8-letna Florence.

Je še na začetku svoje rudarske poti, saj ima zgolj dve leti delovne dobe. Tako kot mnogo mladih pri nas tudi Florence uspešno žonglira med življenjem delovne ženske, šolo in metki ter granatami oboroženih islamističnih fundamentalistov, ki divjajo po državi.

Nasvet za vse, ki glasujete: sodeč po kašlju, Florence boleha za pljučno silikozo, tako da je vprašanje, koliko ji bosta koristila visoko kvalitetni kramp in čelada. Morda presaditev pljuč, vendar delamo biznis, nismo dobrodelna ustanova.

Bralce norekrave torej pozivamo h glasovanju in zapomnite si: ”JEBE SE MI” na 1919.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*