Afriška unija napovedala sankcije zoper Slovenijo

Predstavnik Somalije: ”Slovenci ujeti v kremplje politično-podjetniške elite, za katero so javne finance bančni avtomat.” Na eni strani 50.000 otrok pod pragom revščine, na drugi strani luksuzne jahte.

Afriška unija (AU) je včeraj na pobudo Somalije sklicala izredno sejo, kjer so obravnavali zaskrbljujoče razmere v Sloveniji.

Povod za sklic seje so bile nedavne korupcijske afere v zvezi z nakupom zaščitne opreme za boj proti koroni, posebna komisija AU-ja za nadzor korupcije v državah tretjega sveta pa je Slovenijo na črni seznam uvrstila že julija 1991.

Države AU-ja so v skupni izjavi zapisale: ”Trenutna situacija v Sloveniji je izjemno zaskrbljujoča. Na eni strani imamo dobesedno izžet narod, ki se zaradi pritiskov revščine utaplja v alkoholu in samomorih, na drugi strani pa politično-podjetniške elite z luksuznim plovili in bančnimi računi v davčnih oazah. Slovenci in Slovenke, Afrika sliši vaše klice po svobodi!”

Unija je zato v sodelovanju s Kitajsko sprejela popolno prepoved uvoza v Slovenijo, Slovenci bodo tako imeli na prodajnih policah svojih trgovin samo ultralahka letala, izpušne sisteme in bitcoine.

Afriške države opozarjajo na vsesplošno korupcijo v Sloveniji že leta in leta, njihova poročila o stanju korupcije v tej srednjeevropski državi pa se berejo kot priročnik za upravljanje z banana republiko iz 60-ih let prejšnjega stoletja.

Orožarske afere, gradbeni projekti, kjer cena čez noč naraste iz 600 milijonov na milijardo in pol, župani s podjetji na Cipru, telefonski klici upokojenih politikov na državne urade – vse to pri prebivalcih Salvadorja vzbuja nostalgijo, v Sloveniji pa je to žal realnost.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*