Afera Zokijeva kanalizacija: bo zagato rešila Nova24TV?

Predlog znanstvenikov z Inštituta Jožefa Stefana: kanalizacijo bi speljali v redakcijo Nove24TV, ki bi jo raztrosila po internetu in s tem rešila pitno vodo.

Znanstveniki z Inštituta Jožefa Stefana (IJS) so pripravili predlog, s katerim bi rešili problematično gradnjo dela ljubljanske kanalizacije preko zajetja pitne vode.

Z novim predlogom bi kanalizacijo speljali v redakcijo Nove24TV, največje TV in internetne predelovalnice iztrebkov v srednji Evropi, nato pa bi jo tamkajšnji komunalni delavci* v skladu z uredniškimi smernicami na ekološki način raztrosili po internetu in TV zaslonih.

Direktor IJS dr. Jožef Stefan: ”Glede na to, da imamo v Sloveniji eno najbolj učinkovitih podjetij za recikliranje govna, se rešitev ponuja kar sama. Njihova metoda pretvarjanja fizičnih iztrebkov v bite in bajte je v svetovnem vrhu, zato je prav, da to izkoristimo.”

Na Novi24TV so nad predlogom navdušeni, saj morajo trenutno govno za obratovanje producirati sami, zaradi česar so se že znašli v finančnih težavah.

Čakamo torej še na štempelj agencije za okolje, kjer pa večjih težav ne gre pričakovati, saj so ravno izdali certifikat za neoporečno vodo jezeru Karači v Uralu, kjer so v času Sovjetske zveze shranjevali nuklearne odpadke.

*iskreno opravičilo komunalnim delavcem

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*