Afera ”voda in radenska”: Ljubljana pošilja v Prlekijo korupcijsko pomoč

Počivalšek šokiran nad korupcijsko ponudbo Prlekije, tovornjaki s kubankami, kokainom in prostitutkami že na poti proti severovzhodu naše države.

Slovenijo je včeraj šokiralo poročanje medijev o izjemno slabi kvaliteti korupcije, ki jo je bil pred dnevi v Prlekiji deležen minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Prleki, ki se sicer radi širokoustijo s svojo gostoljubnostjo, naj bi gospodo postregli samo z vodo in radensko, vsak funkcionar pa naj bi prejel še kozarec z bobi palčkami!

Minimalni korupcijski standard za poslovno kosilo, ki ga predpisuje Komisija za korupcijo, je poleg obvezne bele kuverte še štirihodni meni z viskijem, pladenj kokaina, ena prostitutka na osebo in ”poslovno” potovanje brez žen na konferenco o sinergijskih smernicah v sodobnem menedžmentu na Baliju.

Počivalšek: ”S korupcijo imam že prek 20 let izkušenj, česa takšnega v svojem življenju še nisem videl. Kar smo doživeli v Prlekiji, je bila sramota za slovenski poslovni turizem! Če bi se ostala Slovenija obnašala tako zarukano kot Prlekija, ne bi imeli niti kilometra avtoceste in niti ene lakirnice na vodovarstvenem območju!”

V Obrtni zbornici Ljutomer, ki je organizirala zloglasni poslovni sestanek, so se po debaklu zavili v molk, neuradno pa smo izvedeli, da naj bi bila za sramoto kriva nova tajnica, ki prihaja iz Romunije, in še ni seznanjena z lokalnimi šegami in navadami.

Medtem so z Mestne občine Ljubljana Prlekiji že ponudili korupcijsko pomoč.

Več tovornjakov z viskijem, kokainom, kaviarjem in prostitutkami je že na poti proti Ljutomeru, s to pomočjo bi lahko vsaj kratkoročno rešili problem korupcije v Prlekiji, za dolgoročnejšo rešitev pa bo potrebna državna pomoč.

Komentarji: 1 "Afera ”voda in radenska”: Ljubljana pošilja v Prlekijo korupcijsko pomoč"

  1. Čeprav malo bolj pozno, pa toliko bolj od srca…

    Zmotila me je pač naslednja stvar:
    Počivalšek (in ostali) so imeli samo vodo in radensko… Kolikor poznam te kraje, ne poznam nikogar, ki bi ponudil vodo in radensko. Kaj pa, če je Počivalšek okužen s Covid-19 in je izgubil okus?

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*