Afera maske: Počivalšek odstopil, Premieru priznal načrtovanje državnega udara

Premieru je tudi lagal, da je prebral Okope in Premike. Počivalšek postal neoseba, državljani ga morajo do danes do polnoči izbrisati z vseh fotografij, kjer je skupaj s Premierom.

Pred nekaj minutami smo dobili epilog afere maske.

Minister za gospodarstvo Zdravko Ivanovič Počivalšek je Premieru poslal pismo, v katerem je priznal krivdo za omenjeno afero in številne druge zločine proti revoluciji in narodu, o katerih ni Premier vedel nič.

V javnem opravičilu, ki ga je prenašala TV Moskva, je tovariš komisar Počivalšek s solzami v očeh povedal: ”Tovariš Premier, izdal sem Vaše zaupanje in zaupanje Naroda. Za Vašim hrbtom sem skupaj s kapitalisti in veleposestniki snoval državni udar, s katerim smo hoteli zaustaviti Vašo Revolucijo, ki je nahranila milijone. Obenem sem med študenti razpečeval dekadentne zahodne revije, ki kvarijo našo socialistično mladino. Vem, da ste pravičen sodnik, zato svojo usodo predajam v Vaše roke. Živel Premier, živela Revolucija!”

Počivalšek se je po koncu prenosa predal agentom Sove, ki so ga odpeljali v Lubjanko, kjer bo priznal še nekaj drugih zločinov.

Afera maske, kjer je bilo našemu ljudstvu ukradenih več deset milijonov evrov, je s priznanjem glavnega storilca tako zaključena.

Iz urada Premiera so sporočili, da bo danes ob polnoči tovariš komisar Počivalšek postal neoseba, zato morajo vsi državljani poskrbeti, da se njegova podoba izbriše z vseh fotografij in videoposnetkov, kjer stoji dva metra ali bližje Premieru.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*