Afera Luka Pahor: predsednikov sin po vezah dobil službo cestarja?

Je Borut Pahor uporabil svoj vpliv in sinu ”zrihtal” službo cestarja v Darsu? Ali smo državljani Slovenije enakopravni, nekateri pa so še bolj enakopravni?

V Sloveniji te dni odmeva afera ”predsednikov sin”, kjer naj bi predsednik države Borut Pahor svojemu sinu prek vez zagotovil službo operaterja gradbene žabe v Darsu.

Pahorjevega sina so namreč videli na nekem delovišču, kjer je 14 ur, v vročini in na dežju, utrjeval teren za izgradnjo ceste.

Pri tem se poraja vprašanje, kako je Luka Pahor to službo dobil?

”Dela mi ni zagotovil oče.”

Mlajši Pahor trdi, da se je prijavil na razpis in bil izbran, pri čemer pa bode v oči dejstvo, da se je na taisti razpis Darsa prijavilo prek 150 kandidatov, nekateri izmed njih z večletnimi izkušnjami v gradbeništvu.

Luka Pahor na očitke odgovarja: ”V svoji karieri bom jaz te očitke sprejemal vedno in sem se s tem že sprijaznil.” 

Predsednikovemu sinu so se v bran postavili tudi drugi politiki, ki so bili v zadnjem času deležni podobnih kritik: Žan Mahnič, SDS, naj bi svojemu dekletu zrihtal troizmensko delo v lakirnici avto delov, sin Matjaža Hana iz SD pa je bojda brez posredovanja očeta postal rudar v velenjskem premogovniku.

Kljub temu ostaja grenak priokus: medtem ko otroci navadnih državljanov trpijo v pisarnah, uradih in evropskih inštitucijah, otroci politikov gradijo ceste, kopljejo rudo in skrbijo za 30 glav živine.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*