Afera GLUPI DAVKI: otroci ob cesti prodajali figurice iz kostanja, namesto računov izdajali listke s štampiljko veverice!

”Prvič slišali”, da se iz davkov financira infrastruktura, ki jo uporabljajo pri svojem poslu! Pregon napovedal tudi minister Vizjak, količina kostanja kar 4x presegala dovoljeno!

Inšpektorji finančne uprave so včeraj v okolici Ljubljane stopili na prste kriminalni združbi, ki je utajala davke in s tem oškodovala državni proračun za več evrov.

Osumljenci so ob cesti prodajali figurice iz divjega kostanja, pri čemer pa strankam niso izdajali računov, ampak listke s štampiljko veverice.

Na FURS so povedali: ”Združba je sestavljena iz večih osebkov starih med 4 in 6 let. Strankam so izdajali falzifikate računov, s katerimi so želeli pretentati tudi naše inšpektorje, dohodek pa so pred državo skrili v prašičku. Naši analitiki glede na žvenketanje ocenjujejo, da je v prašičku vsaj 12 evrov, vse neobdavčeno.”

Otroci bodo morali poleg davka plačati še 12.000 evrov kazni za utajo davkov, zaradi poneverbe računov pa jim grozi tudi premestitev v popravni dom.

To pa še ni vse: preiskavo kriminalne združbe je napovedalo tudi Vizjakovo ministrstvo za okolje, saj naj bi nabrali kar 4x več kostanja, kot dovoljuje okoljska regulativa!

Minister Vizjak je ob tem povedal: ”Gre za začaran krog utaje davkov in degradacije okolja, kjer kriminalci, oprostite, ampak to besedo moram uporabiti, na eni strani oškodujejo proračun, na drugi strani uničujejo okolje, država pa nato nima denarja za sanacijo. Khm, khm.”

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*