8. marec: menstrualne koledarčke delavk bodo odslej vodili delodajalci

Darilo vlade in gospodarstva ženskam za dan žena. Delavke bodo tako manj obremenjene, redna menstruacija prinaša 30 % popusta pri nakupu sesalca!

Slovenke si bodo letošnji dan žena zapomnile po prav posebnem darilu, ki sta ga zanje pripravila vlada in združenje delodajalcev.

Od ponedeljka naprej bodo za vodenje menstrualnih koledarjev odgovorni delodajalci!

Zdravko Počivalšek, minister za gospodarstvo in predsednik Stranke Mira Cerarja minus Miro Cerar (SMCMMC): ”Gre za eno takšno majhno pozornost, ki jo podarjamo Slovenkam. Sedaj bodo imeli človeški viri brez penisov več prostega časa, ki ga bodo lahko namenili sesanju, pomivanju posode in popoldanski pripravi na službo.”

To pa še ni vse!

Redna menstruacija bo nagrajena s posebnimi popusti iz kataloga malih gospodinjskih aparatov – pridne ženske si bodo tako prislužile tudi do 30 odstotkov popusta pri nakupu novega sesalnika ali multipraktika!

Z vlade so še sporočili, da ob zamujanju menstruacije zaenkrat ne planirajo sankcij, da pa bodo morale delavke ”zamudnice” okrog roke nositi rdeč trak s sliko vagona, kar simbolizira breme, ki ga nosečnica predstavlja za javne finance in gospodarstvo.

Obenem vlada in gospodarstvo še sporočata, da je Slovenija v demografski krizi, in da moramo imeti čim več otrok.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*