8 let od smrti Gadafija: v Libiji se je skotil prvi mavrični samorog!

Libija je danes druga država na svetu po Afganistanu, kjer živijo mavrični samorogi. Kritiki vojaškega posega, ki je strmoglavil Gadafija, so imeli narobe.

Včeraj so v Libiji praznovali osem let od smrti diktatorja, samodržca in despota Moamerja Gadafija.

Spomnimo, Gadafijev režim so strmoglavile zahodne države z blagoslovom Rusije in Kitajske, kljub drugačnim napovedim pacifistov, pa je danes življenje v Libiji neprimerno boljše kot v času Gadafijevega režima.

O tem priča tudi vesela novica iz živalskega vrta v Tripoliju, kjer se je iz magičnega vilinskega prahu rodil prvi mavrični samorog v Libiji!

Rojstvo samoroga je izjemno redek dogodek, saj se ta pravljična bitja rodijo samo v deželah, kjer tečejo reke medu in padajo sladke dežne kaplje.

Eden od dvanajstih premierov Libije je za Norokravo povedal: ”Na samoroga smo izjemno ponosni. Želimo se zahvaliti Varnostnemu svetu Združenih narodov, ki je s svojimi odločitvami pripomogel k nastanku vilinskega prahu, iz katerega se je rodil naš samorog. Davkoplačevalce teh držav pa vabimo v Libijo ali Afganistan, da si ogledajo, kako mavrični samorog zgleda v resnici.”

Vsaj nekje se imajo fino, povabilo pa bomo zaenkrat odklonili.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*