45.000 otrok pod pragom revščine, otroško delo pa še vedno nezakonito

Teden otroka: država otrokom onemogoča dostojno življenje. Na delo odhajajo v Kongo in Kambodžo, kjer so oblasti ekonomske liberalnejše.

Praznujemo teden otroka, praznovanje pa ne bo prav nič veselo za 45.000 slovenskih otrok, ki živijo pod pragom revščine.

Že več let si Sekcija za otroško delo pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) prizadeva urediti področje zaposlovanja otrok, s katerim bi zmanjšali revščino med najmlajšimi in spodbudili gospodarsko rast.

V tednu otroka tako pripravljajo več delavnic, sestali pa se bodo tudi z ministrom za gospodarstvo Zdravkom Počivalškom in premierom Marjanom Šarcem.

Pravica do dela = pravica do dostojnega otroštva

Vid Petrič, 5-letni aktivist za delo otrok, je za norokravo povedal: ”Zaradi socialistične zakonodaje izgubljamo delovno silo. Vsako leto našo državo zapusti okoli 2.000 otrok, saj odidejo na delo v subsaharsko Afriko in jugovzhodno Azijo, kjer imajo to področje zakonsko urejeno. To bo v prihodnosti še dodatno obremenilo naš zdravstveni in socialni sistem.”

Njegovim besedam pritrjujejo tudi na centrih za socialno delo – v ljubljanskem centru so izračunali, da bi z zaposlovanjem 6-letnikov znižali število revnih otrok na manj kot 10.000 tisoč, če pa bi uspeli za delo motivirati še 3-letnike, bi revščino praktično izbrisali.

Norakrava se zato pridružuje klicem nevladnih organizacij – pustite otrokom, da delajo!

Bosta Počivalšek in Šarec poslušala?

Vid Petrič, ki trenutno rudari za belgijsko korporacijo v Kongu, se je pred dnevi sestal tudi s Pahorjem-

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*