220 evrov več za rojstvo otroka! Ceste prazne, postelje se tresejo!

Za nizko nataliteto niso bile krive nizke plače, dolgi delavniki in kolaps družbe – pač pa 220 evrov! Kdo bi si mislil!

Vlada Marjana Šarca je rešila enega najtežjih problemov moderne družbe.

Strokovnjaki so dolga leta ugotavljali, zakaj v danes ljudje nimajo otrok – opozarjali so, da službe preveč obremenjujejo zaposlene, da bi bilo potrebno skrajšati delovnik, da je neoliberalni kapitalizem popolnoma uničil skupnost in jo nadomestil z ekstremno obliko egoizma, in da vsi znanstveni podatki kažejo, da bo prihodnost človeštva polna trpljenja in obupa.

No, zmotili so se – odgovor na nizko nataliteto je 220. Evrov.

Za toliko sta namreč premier in NSi dvignila t.i. pomoč ob rojstvu otroka, ki bo po novem znašala 500 evrov oz. 930.000 kongoških frankov!

Preliminarna raziskava Norekrave kaže, da je bil efekt vladne odločitve takojšen: iz stanovanj in hiš odmevajo romantični ritmi Erosa Ramazzottija, ljudje se žgejo na javnih WC-jih, avtomobilska stekla so zarošena in amortizerji na preizkušnji – Slovenija se trese od ljubezni!

Premier Šarec je za naš radio povedal: ”Strokovnjaki vedno komplicirajo. Če pečeš krofe in nimaš ne kuhinje ne sestavin, vržeš v pečico 10 evrov in upaš na čudež.”

V NSi pa so citirali Jezusa, ki je nekoč rekel: ”Površinske reforme, floskule o digitalizaciji, izkoriščanje vere – enih 5 % bi morali napraskati.”

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*