20. obletnica 11. septembra, ZDA na kabulski vrtec odvrgle komemorativno mavrično bombo

Bomba simbolizira ameriški boj za enakopravnost kolateralnih škod v posmrtnem življenju, ne glede na njihov spol, starost ali spolno usmerjenost.

ZDA so današnjo 20. obletnico napadov na World Trade Center in Pentagon obeležile s posebno komemorativno 500-kilogramsko mavrično bombo, ki jo je ameriško letalo odvrglo na skladišče orožja ISIS, ki so ga imeli v prostorih vrtca Mravljica na obrobju Kabula.

Ob tem je ameriški predsednik Joe Biden povedal: ”Naše mogočne obrambne sile so danes ob osmih zjutraj v spomin na žrtve 11. septembra z zemljo zravnale kabulski vrtec Mravljica, kjer so teroristi ISIS, zamaskirani v otroke, skrivali orožje in izvajali priprave za naslednji teroristični napad na zahodu, v katerem so nameravali ubiti celo otroke! Tem strahopetnim zverem ni sveto nič, niti nedolžno življenje otroka!”

V komemorativnem napadu je bilo ubitih 27 oz. 76 ali po nekaterih podatkih celo 248 teroristov, prišlo pa naj bi tudi do mini kolateralne škode v vrednosti 12 dolarjev (delnica afganistanskega otroka na borzi življenja trenutno kotira pri 0,5 dolarjih).

Žrtve 11. septembra so se ob spominskem napadu zahvalile predsedniku Bidnu in njegovim predhodnikom, da s pobijanjem in pohabljanjem otrok častijo spomin na njihovo nesmiselno smrt.

Komentarji: 1 "20. obletnica 11. septembra, ZDA na kabulski vrtec odvrgle komemorativno mavrično bombo"

  1. Zelo lep,ter simboličen trenutek.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*