12 % Slovencev nima denarja za položnice – je čas za legalizacijo prodaje organov?

4-članska družina bi s prodajo srca in treh ledvic zaslužila dovolj za poplačilo kredita in položnic. Premier predlogu naklonjen, saj bi spodbudil domačo potrošnjo.

Slovenijo so pretresli podatki Eurostata, ki kažejo, da 12,5 odstotkov Slovencev mesečno nima dovolj denarja za redno plačevanje položnic.

Ta grozljiv podatek je znova oživil debato o legalizaciji prodaje organov, s katero bi revnim Slovencem omogočili boljše življenje, država pa bi lahko manj denarja namenila zdravstveni blagajni.

Iz stranke LMŠ premiera Šarca so predlogu načeloma naklonjeni: ”Gre za zanimiv predlog, ki ga je zagotovo potrebno preučiti. Ljudje se morajo postaviti na svoje noge, četudi to pomeni, da prodajo noge najboljšemu ponudniku.”

Predlog podpirata tudi srednji in višji sloj, saj sta oba sloja že videla, kako revni v štacuni kupujejo ta drage Barilla makarone in ne ta pocenim Mercatorjevih – kako imajo lahko denar za barillo, nimajo pa za položnice?

Tudi podjetniki pozdravljajo inovativni predlog, iz Gospodarske zbornice Slovenije so za naš radio povedali, da je človeško telo predmet tako kot avto: če lahko po delih prodajaš avto, zakaj ne bi smel telesa?

V primeru sprejetja predloga bo ministrstvo za zdravje nas svoji spletni strani objavilo cenik organov, revni pa se bodo nato prek spletnega obrazca naročili za prodajo.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*