100 % voznikov meni, da 99 % voznikov ne zna voziti

Presenetljivi izsledki raziskave. Vozniki na prehitevalnem pasu spijo, zato jim je potrebno zapeljati v prtljažnik. Ko si pa želiš odpočiti na prehitevalnem pasu, imaš že v prtljažniku manijaka.

AMZS je med slovenskimi vozniki naredil raziskavo o voznih sposobnostih sodržavljanov.

Rezultati raziskave so pokazali, da 100 odstotkov slovenskih voznikov meni, da 99 odstotkov njihovih sodržavljanov ne zna upravljati vozila.

Večina vprašanih je sebi dala oceno 9,7 od 10, pri čemer je 10 Sébastien Loeb, 9,5 pa Vettel – ocena 9,7 kaže torej na veliko mero samokritičnosti in opazovanja lastnega obnašanja na cesti.

In kaj opažajo slovenski šoferji?

Ena od pogostih opazk je bila, da vozniki ne uporabljajo smernikov, zaradi česar je pretočnost prometa slabša, obenem pa vozniki opozarjajo na agresijo drugih voznikov, ko ne uporabiš žmigavca (saj itak veš, kam boš zavil, zakaj je treba morit).

Nadalje opozarjajo na počasno speljevanje ob zeleni luči na semaforju in (zopet) na agresijo drugih voznikov, ko si prvi pred semaforjem, pišeš v miru SMS, zasveti zelena – in začne se simfonija trobljenja.

Izsledke AMZS-jeve raziskave bi torej lahko strnili v ugotovitev, da naj bodo vozniki manj agresivni, ko jaz spim na prehitevalnem pasu avtoceste ali pred semaforjem, in naj reagirajo hitreje, ko jaz prebijam zvočni zid na avtocesti, in ko se mi mudi v službo.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*