1 evro 1 glas – pred vrati sprememba volilnega sistema

Volilne lističe boste kupili na upravni enoti. NOVOST: volilno pravico dobivajo tudi pravne osebe. AKCIJA: ob nakupu pol milijona lističev, vam jih pol milijona podarimo!

Sloveniji se obeta sprememba volilne zakonodaje.

Strokovnjaki že dalj časa opozarjajo, da je naš sistem državnozborskih volitev preveč kompleksen in zato nedemokratičen.

Na mizi je tako predlog, kjer bi državljani volilne lističe kupili na lokalni upravni enoti, nato pa bi nanje napisali ime stranke po svoji izbiri.

En volilni listič bi stal en evro, kar pomeni, da bi bile volitve dostopne vsem državljanom.

Iz ameriške banke Morgan Stanley, kjer so na pobudo Gospodarske zbornice Slovenije pripravili reformo slovenskega volilnega sistema, so nam povedali: ”Takšen sistem promovira predvsem svobodo. Vsak si lahko privošči nakup enega volilnega lističa, saj je cena samo en evro. Lahko pa kupite tudi milijon glasovnic, če tako želite – gre za povsem svoboden sistem.”

Novost je tudi razširjenje volilne pravice na pravne osebe, ki so bile do sedaj diskriminirane.

”Zakaj ima brezdomec Janez, ki ne dela nič, volilno pravico, McDonalds, ki ustvari na tone in tone blaginje, pa ne,” so se vprašali v Morgan Stanleyju.

Vsekakor gre za zanimivo idejo, ki ima kar precej široko podporo med parlamentarnimi strankami.

Ideja se zdi dobra tudi nam, saj … čakaj, čakaj, a ni tole natega, kjer lahko nek idiot s polno denarnico … piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, program prekinjamo z najnovejšimi novicami z včerajšnjih oskarjev!!!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*